About client + project

GOLFING TOM GIST

Historic renovation of a midtown Tom Gist residence.  Avid golfers who desired a secluded backyard for relaxing and socializing.

The objectives for the client were:
  • Conduct a color consultation to revise the existing color palette.
  • Create a New Modern landscape that would complement their Mid-Century Modern home.
  • Incorporate a putting green with a Modernist design.

This breathtaking Tom Gist residence originally had a large pool, which was beyond repair. After filling it in, the clients hired Boxhill Design for a new look. Refining their palette through a color consultation, our New Modern design began with defining the entertainment areas. Charcoal-colored perimeter walls provided ample privacy. In keeping with the clients’ eco-friendly wishes, we chose a material that resembled wood, but was made with crushed, recycled paper and tires. Tiered level walls were painted a contrasting black which hugged the landscape and made the expansive space feel instantly manageable.

Mexican feather grass, bottle tree, milkweed, and citrus plants popped against the dark, neutral hardscape. A bright, L-shaped putting green became the centerpiece of this yard, and we surrounded it with a generous spa, several lounging areas, and an outdoor entertaining space that contained a custom island barbeque with a waterfall edge. A Modernist water feature with uplighting and color contrast provided a pleasant focal point.

Core Competencies

SKILLS — USED

Knowledge of Historic Design
Budget-Friendly
Color Consultation
Hardscape
Creative Stylist

CLIENT TESTIMONIAL

“Boxhill Design made my house a home. We spend more time in the backyard, now, than we do anywhere else! I can’t thank Elizabeth enough. She has been incredible.”
Female User Icon
L. McKenzie
client

Related projects